kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Turunç tatlısı

Tatlıların lezzeti yöresine göre fark yaratıyor

Güncelleme : 08.06.2008 02:12
Tatlılar yapılırken de yöresel özelliklerine tıpatıp uygun olmasına dikkat ediliyor Kiva Han'da. Örneğin sütle incirin çırpılmasıyla yapılan teleme, burada Samsun Bafra'ya özgü yörük usulü yapılıyor. Adnan Şahin, "Aydın'da da yapılır teleme. Ama Aydın'daki incir daha ballıdır, tadını daha yoğun hissedersin. Biz Bafra yöresinin inciriyle yapıyoruz. Daha hafif oluyor. Sonuçta ikisi de telemedir ama çok farklıdır. Bu nüanslar da önemli," diyor. Onun dışında Tokat'tan kuru yufka tatlısı, erik çiri, kalburabastı gibi tatlılar var mönüde. Hepsi de usulüne uygun yapılıyor. Örneğin kalburabastı, gerçekten bir kalburun üzerinde döndürülerek yapılıyor. Sakızlı fırın sütlaç (Girit), ceviz macunu (Kıbrıs), domates tatlısı (Bozcaada), kaysı dolması (Malatya) gibi tatlıları da var.
Haberin fotoğrafları