kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Peynirli mantı

Ekşimik, maydanoz ve yumurta iyice ezilir. Mantılara doldurulur. Kaynar suda 15 dakika haşlanır ve servis tabağına alınır. Diğer yandan domates rendesi, sarmısak, kekik, tuz, biber, zeytinyağı ve salça ateşte pişirilir. Mantıların üstüne dökülür. Kaşar rendesi serpilip servis yapılır.

MALZEMELER 4 kişilik

*
1 paket makarna

* 250 gram ekşimik

* Yarım demet maydanoz

* 1 adet yumurta

* Tuz

Salçası için:

*
4 adet domates rendesi

* 2 diş sarımsak

* 1 kaşık salça

* 1 çay kaşığı kekik

* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi

* Tuz

* Biber

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı