Ekşimik, maydanoz ve yumurta iyice ezilir. Mantılara doldurulur. Kaynar suda 15 dakika haşlanır ve servis tabağına alınır. Diğer yandan domates rendesi, sarmısak, kekik, tuz, biber, zeytinyağı ve salça ateşte pişirilir. Mantıların üstüne dökülür. Kaşar rendesi serpilip servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket makarna
* 250 gram ekşimik
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet yumurta
* Tuz
Salçası için:
* 4 adet domates rendesi
* 2 diş sarımsak
* 1 kaşık salça
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz
* Biber
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yayın tarihi: 24 Ağustos 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/24/gny/haber,0CBD38B51DEF4E47B7837CE31A26363D.html
Tüm hakları saklıdır.