Üç yumurtanın akı ayrılır. Şeker ilave edilip, mikserle çırpılır. İçine un ilave edilip, hamur haline getirilir. Hamur 15 dakika bekledikten sonra yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökülür. 220 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan kek soğuyunca ikiye kesilir. Diğer yandan bir tencerede süt kaynatılır. İçine un, şeker, tereyağ ve yumurta sarısı karıştırılarak dibi tutmadan pişirilir. Mikserle 15 dakika çırpılır, soğutulur. Kekin bir parçasına krema sürülür. Çilekler bütün olarak dizilir. Tekrar çileklerin üzerine tekrar krema sürülür. Üstüne diğer parça konup krema ile kapatılır. Bir gece dolapta bekletilip servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik
* 3 yumurta akı
* 1 su bardağı şeker
* 125 gram margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çilek (bütün olarak)
* 1 su bardağı un
* Kreması:
* 2 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 50 gr çikolata
Yayın tarihi: 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/23/gny/haber,61C8B8E76A544285829B9F63886583F8.html
Tüm hakları saklıdır.