Soğanlar halka halka kesilir, tencerenin dibine yerleştirilir. Fasulyeler dizilir. Domatesler konur diğer sebzeler sırası ile halka halka kesilip havuç kabak bezelye biberler mantar konur. Sebzeler bitene kadar bu işleme devam edilir en üstü domatesle kapatılır. Zeytinyağı, tuz, şeker ve defne yaprağı konur kısık ateşte kapağını hiç açmadan 1 saat pişirilir. Fasulye pişmiş ise yemek pişmiş demektir. Soğuyunca servis tabağına ters çevrilir. Pilavla servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik
* 250 gram fasulye
* 2 adet kabak
* 2 adet havuç
* 2 adet patlıcan
* 3 adet patates
* 2 adet soğan
* 1 kilo domates
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet kırmızı biber
* 1 su bardağı mısır
* 1 su bardağı bezelye
* 1 su bardağı mantar
* Tuz
* Karabiber
* Defne yaprağı
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Maydanoz
Yayın tarihi: 21 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/21/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.