Süt bir tencereye alınır. Bir su bardağı şeker, un, pirinç unu ve yumurta sarıları konur çırpılır. Ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Soğutulur. Porselen bir kasede yumurta akları kar haline getirilir. Muhallebiye katılır karıştırılır. Servis tabağına boşaltılır. İyice soğuyunca pudra şekeri serpilir. Eski bir servis kaşığı ateşte kızdırılıp muhallebinin üzerine bastırılır. Şeker karamelleştirilir servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 kilo süt
* 3 adet yumurta akı
* 3 adet yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* 2 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yayın tarihi: 21 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/21/gny/haber,FAF5A97B92A3497290D16C68E4AEA0A3.html
Tüm hakları saklıdır.