Kırmızı mercimek bolca yıkanır. 4 bardak su ile ateşe konur kaynatılır. Mercimekler dağılıncaya kadar pişirilir süzülür tencereye alınır. Su kaynatılır içine mantarlar atılır. Mantarlar yumuşayınca başka bir tavada soğan yağla kavrulur. Kırmızıbiber nane konur. Tencereye ilave edilir. Karıştırılır ateşten alınır yavaş yavaş yoğurt ilave edilir karıştırılır ateşten alınır.
MALZEMELER 4 kişilik* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 kase mantı
* 1 soğan
* Kırmızı biber
* Tuz
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 kase yoğurt
Yayın tarihi: 21 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/21/gny/haber,3452A849E9E544B58F594A48641AC7EA.html
Tüm hakları saklıdır.