kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tapınak Şövalyeleri Papa'ya dava açtı

Vatikan'ın eliyle kurulan ve Papa'nın emriyle 700 yıl önce ortadan kaldırılan Tapınak Şövalyeleri mahkemede haklarını aramaya hazırlanıyor! Tarikatın mirasçısı olduğunu iddia eden bir dernek bu amaçla Papa'ya dava açtı.....
Tarihin en çok merak edilen ve hakkında en çok efsane üretilen gruplarından "Tapınak Şövalyeleri" Papa'nın emriyle ortadan kaldırılmalarından 701 yıl sonra haklarını mahkeme salonunda arayacak. Haçlı Seferleri sırasında kurulan Tapınak Şövalyeleri'nin mirasçısı olduğunu iddia eden "İsa'nın Tapınağına Egemenlik eden Tarikat" adlı dernek, Papa 16'ncı Benedict'e dava açma başvurusunda bulundu. Dernek yok edilmeleri emrini veren Papa 5'inci Clemente'nin mirasçısı olan Papa 16'ncı Benedict'e dava açılması için Madrid Mahkemesi'ne talepte bulundu. Dernek, Papa 5. Clemente'nin döneminde haczedilen ve şu anda toplam değerleri 100 milyar Euro'yu bulduğu söylenen Tapınak Şövalyeleri'ne ait mal ve mülklerin kendilerine teslim edilmesini istiyor.

'İFLAS ETTİRMEK İSTEMIYORUZ'
İspanyol El Mundo gazetesinde yer alan habere göre İspanya'daki Papalık elçisine ulaşan davayla ilgili bilgide Tapınak Şövalyeleri'nin mirasçıları mal ve mülkten çok yeniden Papalık hizmetine dönmeyi ve Vatikan tarafından yeniden İsa'nın savaşçıları olarak kabul edilmeyi istiyor. Dernek üyeleri "Roma Kilisesi'nin iflas etmesine neden olmak gibi bir niyetimiz yok. Tarikatımızın ismini temize çıkarmak istiyor" diye konuşuyor.
Haberin fotoğrafları