Soğan tencereye alınıp, zeytinyağında sotelenir. Domates, sarımsak, şeker ve defne yaprağı konur. Barbunya kaynar suda 5 dakika haşlanıp, süzülür. Siyah suyu çıkartılıp, tencereye ilave edilir. Diğer yandan içine 1 şişe soda ve doğranmış havuç konup, kısık ateşte pişirilir. Barbunyalar yumuşayınca ateşten alınır. Soğuyunca içine bir demet maydanoz doğranıp, karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzeri yoğurtla kapatılıp, üzerine kırmızı biber serpilir.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 kilo taze barbunya
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz yaprağı
* 1 adet soğan rendesi
* 2 adet domates
* 2 diş sarmısak
* 2 adet kesme şeker
* 1 adet defne yaprağı
* 1 şişe soda
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 500 gram yoğurt
* Bir miktar maydanoz
Yayın tarihi: 22 Temmuz 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/22/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.