kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Yoğurtlu barbunya

Soğan tencereye alınıp, zeytinyağında sotelenir. Domates, sarımsak, şeker ve defne yaprağı konur. Barbunya kaynar suda 5 dakika haşlanıp, süzülür. Siyah suyu çıkartılıp, tencereye ilave edilir. Diğer yandan içine 1 şişe soda ve doğranmış havuç konup, kısık ateşte pişirilir. Barbunyalar yumuşayınca ateşten alınır. Soğuyunca içine bir demet maydanoz doğranıp, karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzeri yoğurtla kapatılıp, üzerine kırmızı biber serpilir.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kilo taze barbunya

* 1 adet havuç

* 1 adet kereviz yaprağı

* 1 adet soğan rendesi

* 2 adet domates

* 2 diş sarmısak

* 2 adet kesme şeker

* 1 adet defne yaprağı

* 1 şişe soda

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 500 gram yoğurt

* Bir miktar maydanoz