Domates ve salatalıkların kabukları soyulur, küp küp doğranır. İçine soğan, nane, maydanoz ve yeşil biber ince ince kıyılıp, geniş bir kapta bütün malzeme harmanlanır. Pul biber, tuz, karabiber, zeytinyağı ve nar ekşisi çırpılıp, salataya ilave edilir. Üzerine ceviz serpilir, servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik* 4 adet orta boy domates
* 2 adet salatalık
* 1 adet soğan
* 2 adet sivri biber
* Yarım demet nane
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* Karabiber
* Tuz
* 1 kahve fincanı nar ekşisi
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet yeşil biber
Yayın tarihi: 22 Temmuz 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/22/gny/haber,845BDCBDC35447A9AACE8220E3A02CA8.html
Tüm hakları saklıdır.