Derin bir kaseye süt, un ve yumurtayı koyup, çırpma teli ile iyice çırpın. İçine tuz, şeker ve sıvı yağ koyup, karıştırın. Teflon tavada birer kepçe pişirerek, krepleri hazırlayın. Diğer bir tencerede soğan rendesini kavurun, etleri ilave edin. Etlerin rengi dönünce kısık ateşte etler kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine mantar, kuş üzümü, tuz, karabiber, fesleğen ve beşamel sos ekleyin. Hazırlanan krepten bir tane alıp, bir tabağa yayın. Ortasına hazırlanan içten 1.5 çorba kaşığı koyun. Bohça gibi sarın, fırın tepsisine koyun. Bütün kreplere aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, fırında 15 dakika pişirin. Diğer yanda sosu hazırlayın. Domates ve soğanı rendeleyin. Şeker, tuz ve salça koyun. Bir kahve fincanı su ilave edin, kısık ateşte pişirip, süzün. Fırından çıkan bohçalarla beraber servis yapın.
MALZEMELER
Krep için:
* 2 su bardağı un
* 2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz ve şeker
İçi için:
* 250 gr. küçük doğranmış kuşbaşı et veya kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 10 adet mantar
* 3 çorba kaşığı kaşar rendesi
* 3 çorba kaşığı beşamel sos
* Bir tatlı kaşığı fesleğen
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Sos için:
* 2 adet rende domates
* 1 adet rende soğan
* 1 adet kesme şeker
* Tuz
Kolay revani Yumurta, yoğurt, şeker ve portakal rendesini çırpın. Un ve kabartma tozu ilave edin. Orta hareketli fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökün ve üzerini kapatın.
MALZEMELER
* 3 yumurta
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 9 çorba kaşığı şeker
* 9 çorba kaşığı un rendesi
* 1 adet portakal kabuğu
* 1 paket vanilya
Şerbeti için:
* 5 su bardağı toz şeker
* 5 su bardağı su
Fesleğenli makarna
Fesleğeni sarımsakla birlikte havanda dövün. Zeytinyağını, tuzu ve peyniri koyup, iyice karıştırın. Bir sos yapın, makarnayı 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Bir kaseye koyup, sosu üstüne dökün ve harmanlayın.
MALZEMELER
* 1 paket kesme makarna
* 2 çorba kaşığı fesleğen
* 2 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Yayın tarihi: 17 Temmuz 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/17/gny/haber,529FD1AA045A436FA42B0E79A54F9DE1.html
Tüm hakları saklıdır.