kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cem Şengör Nabil Triki

4 yıl önce 3.5 milyon $'a aldı iki katına Dubaililere sattı

İş Girişim Sermayesi, dört yıl önce yüzde 33'üne 3.5 milyon dolar ödediği Step Halı'yı, Swicorp fonuna 6.7 milyon dolara sattı. Şirket fon büyüklüğünü 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor..
İş Girişim Sermayesi, 4 yıl önce yüzde 33'ünü 3.5 milyon dolara aldığı Step Halı'da hisselerini 6 milyon 750 bin dolara Dubai merkezli Swicorp fonuna sattı. İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, bir yıl içinde 30-35 milyon dolarlık yeni yatırım yapacaklarını, üç yıl içinde 200 milyon dolarlık bir fon büyüklüğü hedeflediklerini söyledi. Step Halı'nın yüzde 33'ünün 1.5 milyar dolarlık bir fonu yöneten Dubaili Swicorp'a satılışının açıklandığı basın toplantısında konuşan Step Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, yeni ortaklıkla, 40 milyon dolar olan ciroyu üç yıl içinde 100 milyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Swicorp'un Step'in üretim birimi Taftel'e de ortak olduğunu dile getiren Şengör, "Swicorp'un yüzde 75'e kadar hisseye sahip olabilmesi konusunda Rekabet Kurumu'ndan izin aldık. Bu kapsamda ilk etapta gelecek yıl bu oran yüzde 60'a çıkacak" dedi. Yurtdışında 30 satış noktaları olduğunu dile getiren Şengör, 2011 yılına kadar şu anda Türkiye'dekilerle birlikte 80 olan satış noktasını 200'ün üzerine çıkaracaklarını ve özellikle Avrupa, ABD ve Ortadoğu'da büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi.

DİGER YATIRIMLAR
Swicorp'un Genel Müdürü Nabil Triki ise hisseler için ödedikleri parayla birlikte, Step için ilk etapta 50 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini anlattı. 1.5 milyar dolarlık bir portföyü yönettiklerine dikkat çeken Triki, "Gayrimenkul sektörü dışında aralarında ağır sanayi, gıda ve perakendenin de bulunduğu hemen hemen tüm sektörlerde varız. Türkiye, son yıllarda çok yakından takip ettiğimiz ve yatırım potansiyeli olan bir ülke. Yıl sonuna kadar birçok sektöre daha yatırım yapacağız. Burada çok önemli yatırımlar düşünüyoruz" dedi.