kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Darbe girişimi deşifre oldu

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
* Ergenekon operasyonunun seyrini nasıl buluyorsunuz? Bir operasyon yapılır yapılmaz bir kesim bunları suçlu ilan ediyor ve "terör örgütü" olarak görüyor. Bir kısmı da kahraman ilan ediyor. Şimdi iktidar partisi "Ben savcıyım" diyor, ana muhalefet "Ben avukatlarıyım" diyor. Halbuki hukuk devletinde ne hükümetin savcı ne de ana muhalefetin avukat olma hakkı vardır. Kimsenin suç işleme imtiyazı olamaz, hukuk herkese dokunmalıdır. Eğer demokratik sisteme ve meşru hükümete karşı bir darbe girişimi varsa soruşturma, kovuşturma ve mahkeme safhalarının gereği yapılacaktır. Ama bunlar yapılırken temel insan haklarına riayet, hukuka riayet şart. Öyle okey masaları etrafında darbe yapma, demokratik nizama, sandıktan gelen iradeye karşı demokrasi dışı müdahale planları ve konuşmaları geride kalmalı. Orduyu seviyorsak siyasete alet etmemeliyiz.

* Darbe günlüklerini inandırıcı buluyor musunuz, bu girişimden haberdar mıydınız? Burası Türkiye, kaç kere demokrasi kesintiye uğradı, kaç kere modern ve postmodern darbelere muhatap kaldık. Şimdi hiç böyle bir girişim yapılmamıştır, demek mümkün değil.

* Hükümetin, darbe girişimi iddialarının üzerine bu kadar gideceğini bekliyor muydunuz? Hükümet üstüne gitmiyor. Zaten bu darbe girişimleri kendi kendine deşifre oldu. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün çabası büyük. Ordu da üstüne gidiyor.