Sebzeleri çok küçük doğrayıp üzerine 2 lt. su koyun, kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin. İçine haşlanmış fasulyeyi, şehriyeyi, makarnayı, sarmısağı ilave edin. 10 dakika daha pişirin. 2 domatesi rendeleyip sıvıyağ ile ateşte hafif hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
* 2 çorba kaşığı haşlanmış kuru fasulye
* 2 çorba kaşığı tel şehriye
* 250 gr taze bakla
* 250 gr taze fasulye
* 1 patates
* 1 havuç
* 1 kabak
* 1 kereviz
* 2 domates
* 2 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı boncuk makarna
* 1 fincan sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
Mercimek salatası Mercimek haşlanır, süzülür, soğutulur. Bütün malzemeler ince ince kıyılır havuç rendelenir. Yoğurt, mayonez ilave edilir. Yağ, limon, sirke, hardal çırpılır, üzerine dökülür. Süslenir, servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 demet taze soğan
* Yarım demet dere otu
* Maydanoz
* 1 rendelenmiş havuç
* 6 tane salatalık turşusu
* 1 kaşık mayonez
* 3 kaşık yoğurt
* 1 tatlı kaşığı hardal
* Tuz
* Zeytinyağı
* Limon
* Sirke
Tavuk kanadı dolması
Tavuk kanatları geniş ucundan kesilerek kemikleri çıkartılır ateşte tütsülenir iyice yıkanır. Tavuk kıyması, sarmısak, krema, mercan köşk, tuz ve karabiber karıştırılarak yoğrulur, kanatlara doldurulur. Tuz, sıvıyağ ve salça çırpılır üzerlerine sürülür. Fırında 25 dakika pişirilir. Haşlanmış sebze ve pilav ile servis yapılır.
MALZEMELER
* 8 adet tavuk kanadı
* 250 gr. Tavuk kıyması
* 3 diş sarmısak
* Bir tutam mercan köşk
* 2 çorba kaşığı krema
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 10 Temmuz 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/10/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.