kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pilaki

Fasulye haşlanır, süzülür. İçine soğan doğranır, bir tencerede kavrulur. Havuçlar küp küp doğranıp ilave edilir. İçine salça konup 5 dakika pişirilir. Fasulyeler eklenir ve üzerini bir parmak geçecek kadar su konur. Şeker ve tuz ilave edilip, kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kıyılmış maydanoz ilave edilip soğutulur. Soğuk olarak servis yapılır.

MALZEMELER
*
Bir su bardağı fasulye
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
* Yarım demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı salça

Dört mevsim keki
Meyveleri küp küp doğrayın, süzgece koyup fazla suyunu süzün. Margarini eritip, yumurta, şeker ve unla çırpın. İçine kabartma tozu ve meyveleri ilave edin. Çikolata kırıklarını koyun. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecelik fırında 4.5 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.

MALZEMELER
*
150 gr. margarin
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt
* 1 adet şeftali
* 2 orta boy kayısı
* 1 adet muz
* 1 adet elm
* 1 çorba kaşığı çikolata kırığı
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1.5 su bardağı un
* Kabartma tozu

Cevizli taze fasulye
Fasulye küçük küçük doğranır. Haşlanır ve suyu ayrılır. Ceviz, bayat ekmek, salça ve kişniş robottan geçirilir. Fasulyenin suyundan ilave edilip yoğurt kıvamına getirilir. Taze fasulyelerle karıştırılıp, servis tabağına alınır taze kişniş ve toz kırmızı biberle süslenir.

MALZEMELER
*
500 gr. taze fasulye
* 250 gr. ceviz
* 4 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı kişniş
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Tuz