Süt, nişasta, yumurta sarısı, pirinç unu, şeker, vanilya ve margarin ateşte koyulaşıp, göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten alınıp mikserle 10 dakika çırpılıp, kaselere dökülür. Soğuyunca dolaba konur. Bu arada sosu hazırlanır. Sosu için vişne ve limon suyuna nişasta ile şeker karıştırılıp, 10 dakika pişirilir. Ardından limon rendesi ilave edilir. İstenirse bu karışıma bir avuç çekirdekleri çıkarılmış vişne de eklenebilir. Muhallebinin üzerine dökülür. Dört saat buzdolabında bekletilir.
MALZEMELER
* 4 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 çorba kaşığı margarin
Sosu için:
* 2 su bardağı vişne suyu
* 1 limon suyu ve kabuğu
* 1 çorba kaşığı nişasta
* Arzuya göre şeker
Ispanaklı bulgur pilavı Soğan rendelenir. İki kaşık yağla kavrulur. Ispanaklar eklenir. Birkaç kez çevrildikten sonra içine bulgur ilave edilir ve beş dakika sotelenir. Daha sonra tüm malzemeye inci ince kıyılmış kırmızı dolmalık biber eklenir. İçine iki su bardağı sıcak et suyu konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
MALZEMELER
* 2 su bardağı bulgur
* 1 kase ince kıyılmış ıspanak
* 1 soğan rendesi
* 2 yemek kaşığı margarin
* 2 su bardağı et suyu
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* Tuz
Zeytinli tavuk
Haşlanmış tavuk göğüsleri ufak ufak parçalara ayrılır. Ardından bir tencereye tavuk göğüsleri, bir demet ince kıyılmış maydanoz, 10 adet yeşil zeytin, tuz ve karabiber eklenir. Tüm karışıma iki adet ince kıyılmış taze sarımsak da konur ve kendi suyu ile haşlanır. İsterseniz üstünü ince kıyılmış maydanoz, zeytin ve soğan halkalarıyla süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER
* Yarım kilo tavuk göğsü
* 1 demet maydanoz
* 10 adet yeşil biber
* 2 adet taze sarmısak
* Zeytin
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 4 Temmuz 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/04/gny/haber,5145EC2BE50A45B58BCC60A7A7A9EA3E.html
Tüm hakları saklıdır.