Malzemeler
* 500 gr. iri bamya
* Kızartmak için sıvıyağ
* 500 gr. sarmısaklı yoğurt
* 1 kase domates sos
* 2 domates rendesi
* 2 diş sarmısak
* 1 defne yaprağı
* Tuz
* 1 adet kesme şeker
Bamya ayıklanır, yıkanır ve kurulanır. Sonra bol sıvıyağda arkalı önlü kızartılır. Süzgece alınır, iyice yağı süzülünce servis tabağına konur. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür ve domates sos gezdirildikten sonra servis yapılır.
SOS: Domates rendelenir. Daha sonra sarmısak, tuz, şeker ve defne yaprağı ile 15 dakika kısık ateşte pişirilir.
Patlıcanlı bulgur
Malzemeler
* 2 su bardağı bulgur
* 2 adet kuşbaşı doğranıp kızartılmış patlıcan
* 1 soğan rendesi
* 2 kaşık margarin
* 2 bardak et suyu
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* Tuz
Soğan rendelenip, iki kaşık yağla kavrulur. Kızarmış patlıcanlar ilave edilir. 1-2 kere çevrildikten sonra bulgur konur. 5 dakika sotelenir. Kırmızı biber ilave edilir. Sonra iki su bardağı sıcak et suyu konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
Çikolatalı kurabiye
Malzemeler
* 250 gr. margarin
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı ceviz
* 4 çorba kaşığı pudra şekeri
* 2,5 bardak un
* 200 gr. çikolata
Eritilip soğutulmuş margarin, bir paket vanilya, ceviz ve pudra şekeri un ile hamur yapılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır, kurabiye şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir. Not : Çikolata benmari usulü eritilir.
Yayın tarihi: 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/09/gny/haber,B30E7B828F1944048D2CDD969A03A539.html
Tüm hakları saklıdır.