Arapsaçı iyice yıkanıp, ince ince kıyılır. Bulgur bir fincan kaynamış su ile ıslatıp kabartılır. Servis tabağına aldığınız arapsaçları bulgurla karıştırılıp iyice harmanlanır. Domates, patates ve salatalık küp şeklinde doğranıp, zeytinyağı, tuz ve sirkeyle birlikte salataya eklenir. Üzerine nar ekşisi dökülüp, servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 demet arapsaçı
* 2 adet domates
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı kaynamış su
* 1 adet havuç rendesi
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 adet salatalık
* 1 tane haşlanmış patates
* 1 kahve fincanı mısır
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı sirke
* Tuz
Elbasan tava Etler ceviz büyüklüğünde doğranıp, haşlanır. Fırın tepsisine susuz olarak konur. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpilir. Yağ, soğan ve biberle birlikte kavrulan ıspanak etlerin üstüne yayılır. Yoğurdun içine yumurta, un ve tuz konup, çırpılır. Ispanakların üstüne dökülür. Üzerine parça parça tereyağı konur. 200 derecelik fırında yarım saat pişirilir. Sıcak servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 kilo kemiksiz koyun eti
* 1 kilo yoğurt
* 2 yemek kaşık tereyağı
* Yarım kilo ıspanak
* 2 adet soğan
* 1 adet yeşil biber
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı un
* Karabiber
* Tuz
Reçelli kurabiye
Un hamur tahtasına elenir. İçine yağ, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, vanilya ve yumurta sarısı ilave edilip, yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır avuç arasında bastırılarak, tepsiye dizilir. Üzerine yumurta akı sürülür. Toz şeker serpilir. 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır. Ilınınca ortalarına birer çay kaşığı marmelat konur. Servis yapılır.
MALZEMELER
* 250 gram un
* 2 adet yumurta
* 150 gram tereyağı
* 1 çay kaşığı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 limonun kabuğunun rendesi
* 2 kaşık kayısılı marmelat
Yayın tarihi: 30 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/30/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.