Kuzu etiyle safranlı pilav, Tunus mutfağının spesiyalleri arasında...
Ne yemek gerekir?
Tunus mutfağı baştan çıkartıcı zenginlikte... Biberli, yumurtalı mezelerinin yanı sıra özellikle ton balıklı börekleri çok lezzetli. Başlıca yiyecekleri arasındaki kuskus, ince bulgurdan yapılıyor, çoğunlukla da kuzu etiyle sunuluyor. Safranlı, kayısılı pilavları da çömlekte çeşitli baharatlarla pişirilen etin yanına çok yakışıyor. Karides, ahtapot, kalamar başta olmak üzere deniz mahsulleri cenneti olan Tunus'un şarapları da hem çok lezzetli hem de ucuz. Tabii dünyanın en lezzetli hurmalarını da tatmak lazım.
Yayın tarihi: 29 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/29/pz/haber,C69AD151FF0147D39530DBBF80A11BBE.html
Tüm hakları saklıdır.