Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Margarini, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip, yoğurun. Hamuru iki parçaya bölüp, merdaneyle açın. Zeytinyağını sürün. Şekeri, cevizi ve tarçını karıştırıp hamurun üstüne yayın. Rulo sarılmış diğer hamura da aynı işlemi yapıp, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam ekip 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
* 2 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 125 gram margarin (erimiş soğutulmuş)
* 1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı şeker
* 1 kabartma tozu
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 5 su bardağı un
Soya soslu tavuk Kalça şişleri yıkayıp, süzgece alın. 3 çorba kaşığı sıvı yağ tencereye koyup kızdırıp, kalça şişleri ve ince dilimlenmiş turp ve mantarları ekleyip çevirerek 5 dakika kavurun. Balı ve soya sosunu, tuz ve bir bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Karabiber serpin servis tabağına alıp kalan sosu üzerine döküp, sade pilavla servis yapın.
MALZEMELER
* 500 gram tavuk kalça şiş
* 1 su bardağı konserve mantar
* 10 adet küçük kırmızı turp
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı bal
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 1 su bardağı su
* Tuz
* Karabiber
Zeytinli ekmek
Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, eritilmiş margarin, fındık sirke, kabartma tozu ve suyu koyup, karıştırın. Hamura un, mısır unu ve zeytini koyup kek kıvamında bir karışım yapıp, tepsiye dökün. Üzerine su sürüp, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
* 1 bardak çekirdekleri çıkmış zeytin
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı margarin
* 1 çay bardağı fındık
* 1 kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 su bardağı un
*1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı ılık su
Yayın tarihi: 29 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/29/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.