Margarini eritip, soğutun. Yumurta ile şekeri ayran kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yağı, unu, suyu, likörü, limonu, kabartma tozunu ve kakaoyu koyup, karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın, sıcakken üzerine şurubunu gezdirin. Soğukken servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 125 gram margarin
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 2 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı likör
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 paket kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN:
* 2 çorba kaşığı likör
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
Yayın tarihi: 28 Haziran 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/28/gny/haber,CFB859696A5B43D79FED21491395680D.html
Tüm hakları saklıdır.