kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rock barlar türküevlerinden çok daha güvenli

DENİZ AYYILDIZ - GÜNAYDIN
Barlarda 15 yıldır sahne alan Cenk Han Alkaya, ilk albümü 'Gülmeyi Dene'yi çıkardı. Şarkıları internette 125 bin kez dinlenen şarkıcı "Rock barlar birçok yere göre daha güvenli" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rock barlar türküevlerinden çok daha güvenli
İstanbul'da rock müziğin kalbinin attığı Beyoğlu ve Kadıköy'deki rock barlarda 15 yılı aşkın süredir sahne alan Cenk Han Alkaya'nın ilk albümü 'Gülmeyi Dene' geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Alkaya'nın albümü piyasaya çıkmadan, şarkıları internette ünlendi. Şarkıları myspace. com sitesinde tam 125 bin kez dinlenen Alkaya, bu rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor: "Şarkılarımı internete koyduğum andan itibaren patlama yaşandı. Türkiye'nin dört bir yanından tebrik mesajları almaya başladım. Şarkılarım şimdiden herkesin diline yerleşti" diyor.

* Albümü ne kadar sürede tamamladınız?
15 yıllık bir çalışmanın ürünü bu albüm. Bunun son beş senesinde şarkıları yazmaya başladım. Şarkıların oluşması ve benim kendimi bir şarkı yazarı tadında hissetmem de belirli bir süreç gerektirdi. Son bir senede de albümün kayıt ve stüdyo aşamalarını yaptık. Albüm kayıtlarını evimin salonunda yaptım.

* Kayıtları evinizde nasıl tamamladınız?
Albüme başladığım zaman evde demo kayıtları yapıyordum. Kayıtlar sırasında bazı ekipmanlar da edindim. Ses kartları, mikrofonlar, anfiler falan... Küçük bir home-stüdyo yaptım. Bir baktım ki, albüm için gerekli bütün malzemeler zaten bende var. Bu yüzden evde yaptık albümü...

* Komşular rahatsız olmadı mı?
Yakınlarda komşu yok, evimiz müstakil. Annem ve kardeşimle yaşıyoruz.

* 15 yıldır müzik yaptığınızı söylediniz. Geçiminizi hep müzik yaparak mı sağladınız?
Hayatımı müzikle idame ettirmeye çalıştım. Marmara Üniversitesi Seramik Bölümü mezunuyum. Seramik atölyem de var ama onu hobi olarak yapıyorum.

* Artık herkes bir cover koyuyor albümüne.... Siz neden yapmadınız?
Bu piyasa oyunlarından olabildiğince uzak durmaya çalıştım ben. İstedim ki dinleyici beni tanısın, ben de dinleyicimi göreyim. Albüme 'cover' parçalar koyarak, satışı artırıcı piyasa oyunları kullanmak istemedim.

* Aylin Aslım'ın da ismi geçiyor albümde...
Aylin Aslım back vokal yaptı. Çok da güzel oldu. Onun manevi desteği beni mutlu etti. Ama düet yapmayı tercih etmedim.

ARABESK MÜZİĞE UZAĞIM
* Albümü kimler dinler sizce? Herkesin hoşlanabileceği şarkılar mı yaptınız?
Zor dinlenebilen bir albüm değil ama herkesin anlayabileceği bir tür de değil! Arabesk müzikten hoşlananlar herhalde dinlemezler. Ben de arabesk müziğe uzağım.

* Neler dinlersiniz?
Queen, Morrisey, Smiths, Depeche Mode, Duran Duran... 80'lerin müziğini seviyorum.

* Bar ortamları içkinin su gibi aktığı, uyuşturucu kullanılan yerler gibi görülüyor. Yıllarca barda sahne alan biri olarak siz ne düşünüyorsunuz?
Ben baba olsam, kızımı da oğlumu da özellikle rock bara gönderirim. Uyuşturucunun en az düzeyde kullanıldığı yerler... İnsanların iki bira içip en kolay deşarj oldukları yerler... Sosyal ortamın en kolay kurulduğu yerler... Alternatiflerine nazaran gayet de temiz yerler diyebiliriz.

* Alternatifleri derken...
Yani club'lar, hatta türkü evleri... Yıllardır bu piyasada olan biri olarak, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Haberin fotoğrafları