kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Peynirli patlıcan salatası

Patlıcanları ince ince kıyın. İki adet közlenmiş kırmızı biberi ve iki adet közlenmiş domatesi de kıyıp, karıştırın. Patlıcanlı, kırmızı biberli ve domatesli karışımın içine bir fincan zeytinyağı, bir su bardağı cevizin yarısı, limon kabuğu rendesi koyup iyice karıştırın. Salatanın içine en son bir tatlı kaşığı sirke ve bir tutam tuzu koyup, harmanlayıp. Servis tabağına alın. Üzerin kıyılmış reyhan ve lor peyniri ekleyerek, servis yapın.

MALZEMELER
* 2 adet közlenmiş patlıcan
* 2 adet közlenmiş domates
* 2 adet közlenmiş kırmızı biber
* 1 su bardağı lor peyniri
* 1 su bardağı ceviz
* 1 fincan zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı ince kıyılmış reyhan
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* Pul biber
* Tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke

Mantarlı enginar
Enginarlar temizlenir. Bir çay bardağı yağla tencerede kavrulur. İçine limon suyu, şeker ve tuz ilave edilip, kısık ateşte pişirilir. Servis tabağına alınır. İki adet kuru soğan, halka halka doğranır. Tencerede kalan yağda kavrulurken içine mantar ve iki çorba kaşığı mısır ilave edilir. Kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Enginarlar ince kıyılmış dere otuna bulanır, ortalarına mantarlı iç konur. Dereotu ile süslenir.

MALZEMELER
*
4 adet enginar
* 2 adet kuru soğan
* 4 çorba kaşığı doğranmış mantar
* 2 çorba kaşığı mısır
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
* 1 limonun suyu
* Yarım demet dereotu

Elmalı poğaça
Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, 150 gram pudra şekeri ve kabartma tozu konup hepsi yoğrulur. Yapılan hamur merdane ile açılır. Elma rendelenir; fındık, üzüm ve Hindistan cevizi konup, karıştırılır. Hamurların ortasına birer kaşık konur. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla şekil verilir. Fırında kızarana kadar pişirilir. Ilık servis yapılır.

MALZEMELER
*
50 gram fındık
* 50 gram üzüm
* 2 yumurta
* 500 gram un
* 150 gram pudra şekeri
* 150 gram margarin veya tere yağ

İçi için:
*
2 adet elma
* 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi