kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tonton pasta

Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve un konup, iyice karıştırılarak pürüzsüz bir hale getirilir. Ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Göz göz olunca içine margarin konup, ateşten alınır. Mikserle 10 dakika çırpılır. İçine bisküviler ufalanır. Çilek, kivi ve limon kabuğu ilave edilip karıştırılır. Diğer yanda yuvarlak bir kase ıslatılır ve bu karışım içine dökülür. Bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün ters çevrilir, üzeri rendelenmiş çikolata ve cevizle süslenip, servis yapılır.

MALZEMELER 4 kişilik
* 1 kilo süt

* 5 çorba kaşığı dolusu un

* 1 buçuk paket pötibör bisküvi

* 1 yumurta sarısı

* 1 su bardağı şeker

* 1 limon kabuğu rendesi

* 100 gr. margarin

* 1 kase çilek

* 2 adet kivi

* Süslemek için ceviz ve çikolata