Fasulye akşamdan ıslatılır, iyice haşlanır, süzgeçten geçirilir. Kıyma soğan ile tavada, hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, ceviz, kırmızı biber konur, karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parça kopartılır, elle içi açılır, içine kıyma konur, kapatılır. Önce una, sonra yumurtaya bulanır. Kızgın yağda kızartılır, maydonoz ile servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 su bardağı haşlanmış fasulye
* 1 soğan
* 1 çorba kaşığı ceviz veya badem
* 2 çorba kaşığı kıyma
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1 yumurta
* Biraz maydonoz
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber
* Tarçın
Yayın tarihi: 16 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/16/gny/haber,72651AAEAD964395AC57914EE7A15600.html
Tüm hakları saklıdır.