kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İmparator sihri

Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti karşısında oyuncu değişiklikleri ve özellikle Hamit'i hücuma sürmesiyle 3-2'lik tarihi zaferin kapısını açan isim oldu..
Evsahibi İsviçre'den sonra Çek Cumhuriyeti'ni de geriden gelip, son dakika golüyle mağlup ederek EURO2008'e damgasını vuran ay-yıldızlı ekibimiz Türkiye'yi sevince boğarken, zaferde payı olan isimlerden biri de teknik direktör Fatih Terim'di.



* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sahaya herkesin onayladığı bir 11 çıkaran Terim, ilk yarıyı yenik kapatmamızdan sonra ikinci yarıya Semih-Sabri değişikliği ile başlayıp, takımın hızını arttırdı. 57. dakikada da riske girerek orta sahada çok çalışan Mehmet Topal'ı Colin Kazım ile değiştiren Terim, Nihat'ı forvete çekip, Tuncay'ı da serbest oynatmaya başladı. Emre Güngör'ün sakatlığında, 10 kişi oynarken 2-0 geriye düşen milliler, mücadeleyi bırakmadı Hamit'in asistinde Arda'nın golüyle ümitlendi. 75'te maç bizim için tekrar başlarken, Terim de kenara kadar gelerek, "Hamit orta sahaya geç. Sabri sağ beksin" diye bağırarak takımın kaderini değiştirdi. Hamit, Nihat'ın 87 ve 89'daki gollerindeki asistleriyle mucizenin kapısını araladı.