Ciğerin zarı ve sinirleri ayıklanır yıkanır. Küçük kuş başı doğranır. 1 bardak soğuk süt dökülüp, 10 dakika bekletilip süzülür. Kağıt havlu ile kurulanır. Una bulanır. Tel süzgeçte fazla unu elenir. Tavaya çiçek yağı ve tereyağı konup kızdırılır. Kızdırılmış yağa ciğerler atılır. Tahta kaşıkla karıştırılır. Kızartılan ciğerler delikli kepçe ile yağdan alınır. Bir kaba konup, ağzı kapakla kapatılır. 5 dakika sonra kapak açılır. Piyaz biçimi doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, sumak ve kırmızı biber karıştırılır.
Malzemeler
* 1 kilo dana ciğeri
* 1 su bardağı çiçek yağı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 demet taze soğan
* 2 adet kuru soğan
* 1 demet maydonoz
* Tuz
* Pul biber
* Sumak
* Kekik
Yayın tarihi: 11 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/11/gny/haber,BF8A8AB3F9224FEB8F54F4C040A99944.html
Tüm hakları saklıdır.