kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Ön alıcı savaş!

Bir okur, subay bir okur şunu yazmış:
"ABD politikasına damga vuran anlayış 'pre-emptive attack', yani 'ön alıcı saldırı'.
Şöyle bir şey: Odada bir vazo var. Bir de çocuk. Çocuk vazoyu kırabilir gerekçesiyle çocuğu hareketsiz hale getirmek, hatta bağlamak. Çocuk Arapsa, Müslümansa, dövmek, belki daha fazlası."
Okurun kurduğu bağlantı, Anayasa Mahkemesi'ndeki çoğunluk üyenin, "Meclis seçimleri 20 yıla çıkarsa da bir Anayasa değişikliğini esastan inceleyemeyeceğiz" diye sunduğu gerekçe.
Seçimleri 20 yıla çıkaran bir Meclis olmasa da bir gün çıkarabilir gerekçesiyle yetkisini "ön alıcı saldırı" ile vurmak.
Benim de aklıma şu geldi:
Bugüne kadar seçimleri 20 yıla çıkarmaya teşebbüs eden bir parti ile Meclis olmadı en azından. Belki olabilir!
Ama birkaç kere şu "kesin" oldu:
Seçim sonuçlarını yok sayan, seçimleri iptal eden, seçimleri yok eden, Meclis'i lağveden, seçilmişleri kazıyan, idam eden, hapse atan, partileri kapatan, anayasaları ihlal ve ilga eden, hükümetleri düşüren, "baskı altında, atanmışlarla anayasa değişikliği" yapan, temel hak ve özgürlükleri çiğneyen "askeri darbeler" oldu. Kimimiz kimini "sol" sandık, kimimiz "sağ". Kimimiz kimini benimsedik, kimimiz berikini yahut hepsini. Biri bayram ilan edildi, sonra onu bayram olmaktan bir başka darbe çıkardı.
Ama bunlar en azından oldu.
Anayasa Mahkemesi üyeleri, olabilecekler kadar olmuşları da ciddiye alıp "ön alıcı saldırı" yapsa, çok süper cumhuriyet ve demokrasi olur!