İnce bulgur yayvan bir tepsiye alınır. Üzerine iki su bardağı sıcak su eklenir. Tepsinin kapağı kapatılır, yarım saat bekletilir. Bulgurlar şişince üzerine püre haline getirilen patates, tereyağı, soğan, sarmısak, maydanoz, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve limon suyu katılarak iyice yoğrulur. Hazırlanan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Islak avuç arasında sıkılır. Servis tabağına sıkılır. Üzerine bol yeşillik konarak servis yapılır.
MALZEMELER 12 kişilik* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6 adet patates (haşlanmış)
* 2 su bardağı ince bulgur
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 denet maydanoz
* 1 demet yeşil soğan
* 2 adet yeşil sarımsak
* 1 limon suyu
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 kahve kaşığı kimyon
* Tuz
Yayın tarihi: 7 Haziran 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/07/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.