kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bahçıvan sandalı

Patlıcanlar alacalı soyulur. Tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Yağda arkalı önlü kızartılır. Bir tencerede üç kaşık sıvıyağ kızdırılır. Tavuk etleri renkleri dönene kadar sotelenir. Küp küp doğranmış havuç, kabak, domates, yeşil biber ve bezelye ilave edilir. Ateşte beş dakika daha sotelenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Hiç su koymadan sebzeler 10 dakika pişirilir. İçine maydanoz, dereotu, karabiber, kekik ve pul biber konup, harmanlanır. Ortaları alınmış patlıcanların içine hazırlanan malzeme doldurulur. Diğer yanda 1 kaşık salça, 1 bardak suyla ezilir. Tepsiye konur. Üzeri alüminyum folyo kapatılır. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Sarmısaklı yoğurtla veya kaşar rendesiyle servis yapılır.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kilo patlıcan

* 1 adet havuç

* 1 adet kabak

* 1 adet patates

* 2 yeşil biber

* 1 kase bezelye

* 200 gram sotelik doğranmış tavuk eti

* Yarım demet dereotu

* Tuz

* Maydanoz

* Kekik

* Pul biber

* Karabiber

* 1 kase sarmısaklı yoğurt veya 100 gram kaşar rendesi

* Kızarmak için sıvıyağ

* 1 kaşık domates salçası