Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup, ufak yassı köfteler yapın. Soğanları ayıklayıp, iyice yıkayın. En üst katını bir yerinden keserek tek kat haline getirin. Hazırladığınız köfteleri bu katlara sararak, yağlanmış tepsiye dizin. Sıvıyağı ve salçayı çırparak hazırladığınız sosu soğanların üzerine gezdirin. Fırında 30 dakika pişirip, pilav veya haşlanmış sebze ile servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik
* 1 kg. arpacık soğan
* 250 gr. kıyma
* 1 fincan sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 3 Haziran 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/03/gny/haber,177705EFB7BA4B97A8528DCB2ABC7CD7.html
Tüm hakları saklıdır.