kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sakızlı vişneli sütlaç

Bir tencereye koyduğunuz süte şekeri ve damla sakızını ekleyip, kaynatın. Ayrı bir tencerede pirinci biraz suyla yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynamakta olan süte, pirinci yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha önceden çekirdekleri çıkarılmış vişnelerden, ısıya dayanıklı kaselerin içine birer kaşık koyun. Sütlacın içine bir yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın. Sütlacı kaselere boşaltıp, kaseleri su dolu bir tepsiye dizin. Fırında üstleri kızarana kadar fırınladıktan sonra soğumaya bırakın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 lt. süt

* 1 su bardağı şeker

* 1 paket dövülmüş damla sakızı

* 1 su bardağı pirinç

* 1 yumurtanın sarısı

* 1/2 kg. vişne