Bir tencereye koyduğunuz süte şekeri ve damla sakızını ekleyip, kaynatın. Ayrı bir tencerede pirinci biraz suyla yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynamakta olan süte, pirinci yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha önceden çekirdekleri çıkarılmış vişnelerden, ısıya dayanıklı kaselerin içine birer kaşık koyun. Sütlacın içine bir yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın. Sütlacı kaselere boşaltıp, kaseleri su dolu bir tepsiye dizin. Fırında üstleri kızarana kadar fırınladıktan sonra soğumaya bırakın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 lt. süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket dövülmüş damla sakızı
* 1 su bardağı pirinç
* 1 yumurtanın sarısı
* 1/2 kg. vişne
Yayın tarihi: 3 Haziran 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/03/gny/haber,105A1E015840469DB7870FCCD9E63129.html
Tüm hakları saklıdır.