Şu an
1 Haziran 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
1 Haziran 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Roze şarabı nasıl bilirsiniz? Hafif bir kadın içkisi olarak mı? Yoksa pembe renkli bir içki olarak mı? Kırmızı ile beyazın arasında kalan pembe şaraplara birçok Türk erkeği renginden ötürü burun kıvırsa da, bu şarabın popülaritesi dünyada her geçen gün artıyor. ...
Yaşam dosyaları
Sınavlarda başarıyı artırma yöntemleri
Çok çalışmadan sınav kazanmak mümkün mü? Hala çalışmalı mı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen...
İsteyene kız, isteyene erkek bebek
Bu bir tutku... Mutlaka kız ya da erkek bebek sahibi olmak için deliren aileler var. Tıp artık, onların bu dileklerini yerine getirecek imkana sahip....
2008'de selülitten kurtulma yolları
Selülitsiz bir yaz geçirmek için harekete geçin. Prof. Dr....
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Bartın illerinin yemekleri tadıldı. Şenliğe katılanların ortak isteği, yerel yemeklerimizin korunması için çaba gösterilmesi oldu. Anadolumuzda şenlik, şölen denince akla önce yemek gelir. ...
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Hayatını değişik tatlar yaratmaya adamış, New York Times gazetesi tarafından Amerika'nın en iyi şefi olarak lanse edilen Grant Achatz, dil kanserine yakalanınca kendini tatsız ve çekilmez bir hayatın içinde buldu. ...
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Uzmanlar "Tereyağı yararlı mı, zararlı mı; yumurta kolesterol deposu mu yoksa değil mi?" diye tartışa dursun, en güzel yorumu daha 16. yüzyılda Montaigne, Denemeler adlı kitabında yapmış: "Seve seve, iştahla yaptığım hiçbir şeyden zarar görmem...". ...
Enginar kraliçelere layık
Dolması, taze baklalısı... Kraliçe Elizabeth'in üç günlük Türkiye ziyareti sırasında iki öğünde kendini gösteren enginar, Batı dünyasında kral ve kraliçelerin sebzesi olarak biliniyor. Kraliçe Elizabeth de ülkemize gelen milyonlarca turist gibi, kendisine sunulan yemeklerin planlanmasındaki ...
Restoranlarım benim fantezilerim
New York'un ünlü restoranı Spice Market, İstanbul'da yeni bir şube açtı. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu mekânda, füzyon mutfağının örnekleri bulunuyor. Açtığı restoranlarda fantezilerini gerçekleştirdiğini söyleyen şef Jean-Georges Vongerichten, Türk yemeklerinden en çok ...
Safran altın değerinde
Pilava, tavuğa, zerdeye lezzet ve renk katan safran ülkemizde yeterince ilgi görmüyor. Safranbolu'da yeniden canlandırılmaya çalışılan ve gramı 50-60 YTL'den satılan safran, bugün hâlâ dünyanın en pahalı baharatları arasında ilk sıralarda. ...
Pirincin yeri dolmaz
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Pirincin fiyatı 5 liraya çıktıysa, bulgur yiyelim,'' dese de sofralarımızın vazgeçilmezi pirincin yerini ne bulgur ne de makarna doldurabilir. Biz sıradan insanlar pek farkında değiliz, ama tepemizde dolaşan sayısız casus uydu, yeryüzünde olup biteni, hatta gelecekte hangi ...
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
İskender kebaplı pizza, kaktüslü martini, trüf mantarlı bal ve kızarmış cheesecake... 30 Nisan'da Nişantaşı'nda açılacak Longtable, sadece 17 metrelik 'sosyalleşmeyi' sağlayan barı ve girişteki podyumu ile değil, ilginç kokteylleri ve mönüsüyle de dikkat çekiyor. ...
Açlık gelince, gurmelik biter
Dünyada 850 milyon kişi, her akşam karınları doymadan uykuya yatıyor. Açlık dalgası yayılıyor. Eğer son gelişmelerden ders alınabilinirse, gazetelerin 'gurme' sayfaları gelecekte de yayımlanabilir. Aksi takdirde ağız tadı ve lezzet gibi sözcükler bile tarihe karışır. ...
İstanbul'da yemek turizmi
Food&Wine dergisi yeme-içme turizminde gidilecek en iyi 10 şehri seçti. İstanbul'un üçüncü sırada yer aldığı listede, şehrin en popüler mekânlarına da yer verildi. Eskiden tatil destinasyonu seçilirken, plaj, deniz, hava durumu gibi etkenler rol oynardı. ...
Diğer Gurme Haberleri
Amatör şarapçılar artık özgür
Bir 'şişman ördek' masalı
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yenidünya kebabına hazırlanın
İtalyan usulü lezzet öyküsü
Her mutfağa lazım
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Yazarlar
AHMET ÖRS
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Ecevit Kılıç
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Yaşama Dair
Modada yeşil adımlar
Büyük tekstil markaları, çevreye olan duyarlılıklarını hazırladıkları çevre dostu tasarımlarla gösteriyor. ...
Zemin müzik için elverişli
Zilli Perküsyon 11 kadından oluşan bir müzik topluluğu. Onlar ısınma turlarını bitirdi ve 'müzikal lig'de hünerlerini ...
Smokinin kadar konuş
Kışın giydiğiniz siyah smokininizi yaz davetlerine giymek istemiyorsanız, önerilerimize kulak verin ve yaz davetlerinde ...
Teknoloji
Yüzyılın deneyinde Türk bilim adamları
''Parçacık hızlandırıcılarıyla atom altı parçacıkları çarpıştırarak maddenin nasıl oluştuğuna ilişkin birçok sırrın ...
Çadırda bilişim şenliği
Bayrampaşa Şehir Parkı'nda devam eden Gençtival etkinliklerinde bilişim çadırı açıldı. ...
Bilişim Dünyası birinci yaşını kutladı
Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Bilişim Dünyası programı, İstanbul Kübban restoranda düzenlenen ve sektör ...