kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kadayıf

Öncelikle yağı eritip, soğutun. Kadayıfı bir kaba aldıktan sonra üzerine yağı döküp, harmanlayın. Kadayıfı ikiye ayırıp, bir yarısını bastırarak tepsiye döşeyin. Üzerine bolca ceviz serptikten sonra kalan yarısını da yine bastırarak yayın. 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için şekerle suyu 15 dakika kaynatıp, limon suyuyla kestirin. Ocaktan indirince vanilyayı ekleyip, karıştırın. Fırından çıkardığınız tepsi ılınınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerinde gezdirin. Üzerini örtüp 4 saat dinlendirin. Kaymakla beraber ikram edin.

MALZEMELER 8 kişilik
* 500 gram kadayıf

* 125 gram tereyağı

* 250 gram ceviz

* 1 rulo kaymak

Şerbeti:
*
3 su bardağı şeker

* 3 su bardağı su

* 1 limonun suyu

* 1 çay kaşığı vanilya