Yağla unu kavurun. Et suyu ile unu sulandırın. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp çorbaya ilave edin ve 15 dakika pişirin. Yumurta sarısını krema ile çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra çorbayı ateşten indirin. Köri sosu ve tuz ilave edin. Üzerine dereotu da serpip, servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 4 su bardağı et suyu
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet yeşil biber
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 limonun suyu
* 1/2 demet dereotu
* Köri sosu
* Tuz
Yayın tarihi: 1 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/01/gny/haber,BC5F0162839C4FB089E8B38C1C7668EB.html
Tüm hakları saklıdır.