Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri sabah haşlayıp, süzün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Domates ve biber salçasını, küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip, bir-iki kere daha çevirin. İçine fasulyeleri de ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ilavesiyle, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeler pişince bir fırın kabına boşaltın. Küçük doğranmış pastırmaları tereyağında kavurun. Fasulyenin üzerine pastırmaları dökün, tuzunu da serperek önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, 20 dakika pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik* 2 su bardağı kuru fasulye
* 3 adet soğan
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 2 adet yeşil biber
* 100 gram pastırma
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 1 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/01/gny/haber,DC2A3511E55E4EC9B008361131AEF3F1.html
Tüm hakları saklıdır.