Ekmeği iki gün açıkta bırakıp, bayatlamasını sağlayın. Daha sonra alt kısmından kapak kesin ve iç kısmını çıkarıp, ufalayın. Soğanı küçük küçük doğrayıp, tereyağında hafifçe pembeleştirin. Ardından kıymayı ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurun. Biraz ılındıktan sonra içine tuz, karabiber, tarçın, ceviz, kuş üzümü ekleyip harmanlayın ve ekmeğin içine bu karışımı doldurun. Üzerine kestiğiniz kapağı kapatıp, bir tencerenin içine oturtun. Bir bardak ılık et suyunu ekmeğin üzerine gezdirip, hafif ateşte 5 dakika, suyunu çekene kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 adet dolmalık ekmek (taş fırın)
* 300 gr. az yağlı dana kıyması
* 1 adet orta boy soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı iri dövülmüş ceviz
* 1 kahve fincanı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı et suyu
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 27 Mayıs 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/27/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.