Sebzeleri (domates hariç) çok küçük doğrayıp tencereye koyun ve üzerine 2 litre su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirin. İçine; haşlanmış fasulyeyi, şehriyeyi, makarnayı ve sarmısağı, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Domatesleri rendeleyin ve sıvıyağla hafif kavurup, çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER 8 kişilik* 2 çorba kaşığı haşlanmış kuru fasulye
* 2 çorba kaşığı tel şehriye
* 250 gr. taze bakla
* 250 gr. taze fasulye
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz
* 2 adet domates
* 2 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı boncuk makarna
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/19/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.