kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yunanlı babanın evlat mücadelesi

İsmet ACAR SABAH
Yunanlı gemi kaptanı chat'te tanışıp evlendi, Ukraynalı eşi tarafından yine chat yoluyla bir Türkle aldatıldı. Emmanuil Valsamis şimdi oğlunu geri almaya çalışıyor..
Yunanlı gemi kaptanı Emmanuil Valsamis (43), internette chat yaparken tanıştığı Ukraynalı Rimma Tchamova (35) ile 2002'de Yunanistan'da evlendi. Evliliklerinin ilk yılında Manolis adını verdikleri oğulları dünyaya gelen çiftin mutluluğu, genç kadının 2004 yılı aralık ayında chat yaparken bu kez Bursalı bir tekstilciyle tanışmasıyla son buldu. Kocasını terk eden Rimma Tchamo önce ülkesine döndü, ardından chat arkadaşının yanına Bursa'ya geldi. Bursa'ya gelen ve eşi ile çocuğunun tekstil şirketi işleten Hakan Ç.'nin evinde olduğunu belirleyen Valsamis, oğlunu geri isteyince iddiaya göre Ukraynalı eşi, "200 bin Euro vermezsen bir daha oğlunu göremezsin" dedi. Eşinin ve Türk sevgilisinin kendisinden para isteyip oğlunu göstermemekle tehdit ettiklerini iddia eden Valsamis, ikili hakkında Bursa'da savcılığa şikâyette bulundu. Ukraynalı kadın ile Hakan Ç. hakkında şantaj ve tehdit iddiasıyla dava açıldı.

INTERPOL DEVREDE
Bu arada Emmanuil Valsamis, dava açıp oğlunun velayetini üzerine aldı. Ancak bu kez de eşinin oğlunu Bursa'dan kaçırdığını öğrendi. İki yıl önce Ukrayna'da karısını bulan Valsamis, Ukrayna-Yunanistan arasında uluslararası anlaşma olmadığından oğlunu geri alamadı. Tek isteğinin iki yıldır göremediği oğluna kavuşmak olduğunu söyleyen Valsamis, "Ona kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. Yunan kaptanın avukatı Selim Şerif ise, Manolis için İnterpol'ün de devreye girdiğini belirterek, "Şu anda çocuğun nerede olduğu bilinmiyor. İnterpol aracılığı ile küçük Manolis dünyanın birçok ülkesinde aranıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları