Öncelikle soğanı hazırlayıp, yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tencereye yağla beraber koyup, pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye iki su bardağı suyla beraber şekeri ve tuzu ilave edin. Kaynayınca pirinci de ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bir tavada iki yumurtayla omlet yapın. Küçük parçalara ayırdığınız omleti pilava ilave edip harmanlayın. Üzerine karabiber serperek servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 2 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı su
* 2 adet kesme şeker
* 2 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 15 Mayıs 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/15/gny/haber,24641FFC651D4B5D8D34752562ED6B26.html
Tüm hakları saklıdır.