kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Birçok kez farklı kanat ve motor tipleriyle denemeler yapan Rossy, 2006 kasım ayında 2 motorlu giysisiyle uçan ilk insan olmuştu.

4 motorlu Hezarfen

DIŞ HABERLER
İsviçreli eski savaş pilotu, 4 motorlu kanatlarla 2500 metrede kendini boşluğa bıraktı, 300 km.'ye ulaşıp paraşütle yere indi..
İsviçreli eski savaş pilotu Yves Rossy, bir ilke daha imza attı. Dün İsviçre'nin Bex kentinde ilk kez 4 motorlu kanadıyla 2 bin 500 metre yükseklikte kendini boşluğa bırakan roketadam, 300 kilometre hıza kadar ulaşıp, 5 dakika boyunca gökyüzünde kalmayı başardı. Uçan ilk insan olarak tarihe geçen Rossy, Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki yerini dünkü denemesiyle daha da güçlendirmiş oldu.

HASTA OĞLUM İÇİN UÇTUM'
İnternet sitesinde dün bir açıklama yapan çılgın İsviçreli, "Bu denememin en büyük nedeni, 2007'deki bir uçuş sırasında üzerimdeki kanatlı giysinin zarar görmesiydi. Daha iyi bir giysi yapabilmek isteğiyle yola çıkıp, 4 motorlu bu muhteşem giysiyi yarattık" ifadesini kullandı. Mirage III savaş uçaklarıyla bin saatten fazla uçan ve halen İsviçre Uluslararası Havayolları'nda Airbus kaptan pilotluğu yapan Rossy, bu çılgınca denemeyi oğlu için gerçekleştirdiğini söylüyor. Oğlunun böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye yatmasından sonra bunalıma girdiğini belirten roketadam Rossy, "Sağlık masraflarını karşılayamaz duruma düşmemiz nedeniyle para kazanabileceğim bir iş yapmak istedim" diyor. Tüm denemelerinde uçaktan atlayan ve ardından kendi giysisiyle uçuşuna devam eden Rossy'nin en büyük hayali ise bir gün yerden kendi başına havalanabilmek.
Haberin fotoğrafları