Ciğeri için küçük servet ödeniyor
EĞER mevsiminde Ardahan'a yolunuz düştüyse, bu yörede yetiştirilen kanatlı kaz etini tatmanızı tavsiye ederim. Ama özellikle kaz etiyle birlikte, suyuna yapılan bulgur pilavına doyum olmadığını söylemeliyim. Kaz etiyle ilgili yazılanlar, bu etin yoksullar için enerji kaynağı, zenginlerin ise ünlü ciğerine küçük servet ödemeye değer bulduğu bir yiyecek olduğunu belirtiyor. Ardahan'da kolaylıkla bulacağınız kaz etinin lezzetine varmanız için bir ustanın elinden çıkmasını tercih edin.
Iğdır'daki 'Soykırım Anıtı' Ermenistan'dan görünüyor
TÜRKİYE'NİN Çanakkale Şehitleri Anıtı ile birlikte en yüksek anıt müzelerinden birinin Iğdır'da olduğunu biliyor muydunuz? Ben de Iğdır'a gidince öğrendim. Ermeniler tarafından katledilen Türkler'in hatırasına hazırlanan ve 36 metre uzunluğundaki 5 kılıcın yükseldiği anıt, Azerbaycan, İran ve Ermenistan'dan gelen yolların kavşağında yeralıyor. 1999 yılında açılan, 1.3 hektarlık alanda kurulu anıt müzenin kılıçlarının, sınıra çok yakın Erivan'dan göründüğü bildiriliyor.
Ardahan balında katkı maddesi yok
ARDAHAN'dan dönerken ne alayım diye düşünüyorsanız, eski kaşarını ve balını öneririm. Bıçakla zor kesilen eski kaşarı ve ünlü balını kent merkezinde rahatlıkla bulabilirsiniz. 50 bin kovanla yılda 100 ton bal üretiminin gerçekleştiği bildirilen Ardahan'da, 1.250 çeşit çiçekten oluşan bir floradan ve açan çiçeklerin rengine göre baldan bahsediliyor. Balda coğrafi işaret alınması için girişimler yapılırken, hiçbir katkı maddesi olmadığı için çabuk kristalize olan Ardahan balının görüntüsü satın alırken sizi endişelendirmesin.
Yayın tarihi: 22 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/22//haber,3714AA8EB64246F18F54266BBB1008D3.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.