kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAN, KURAN'A DA SIÇRADI- Kuran okurken öldürülen İbrahim Daşğın'ın, cemaatin ses duymaması nedeniyle susturucu silahla vurulduğu sanılıyor. İncelemede, talihsiz gencin kanının Kuran'a da sıçradığı görüldü.

Camide infaz

Tolga TEKİN -Neşet DİŞKAYA - Sinan AYDIN / SABAH
Kars'ta kan davası nedeniyle öldürülmekten korkup İzmir'e kaçan 28 yaşındaki İbrahim Daşğın, camide Kuran okurken ensesinden vuruldu..
İzmir'in Çamdibi semtinde önceki akşam, namaz için Taşköprü Camisi'ne giren cemaat, 28 yaşındaki İbrahim Daşğın'ı Kuran okurken ensesinden tek kurşunla vurulmuş olarak buldu. İddiaya göre, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan İbrahim Daşğın'ın babası Servet Daşğın, 12 yıl önce arazi tartışması sonucu Resul Çelik'i öldürdü. Baba Daşğın 2001'de aftan yararlanıp tahliye olurken, iki aile, köylülerin araya girmesiyle barıştı.

KENDİNİ DİNE VERMİŞTİ
Bir yıl sonra da İbrahim Daşğın, diğer aileden Özlem Çelik'le evlendirildi. İlk olay böyle kapanırken, 2006'da bu kez Daşğın ailesi ile komşuları Polat ailesi arasında, "iki evin arasına toprak dökme" yüzünden çıkan kavgada, Mirza Polat (35) ve Ekrem Polat (39) öldürüldü. Olayla ilgili Servet Daşğın ve ağabeyi Salih Daşğın tutuklanırken, 1 yıl önce çıkan ikinci kavgada, bu kez de Salih Daşğın'ın oğlu, Abdullah Polat'ı öldürdü. Kan davasının kurbanı olmaktan korkan İbrahim Daşğın, 3.5 ay önce eşini ve biri 3 diğeri de 1.5 yaşındaki 2 çocuğunu köyde bırakarak İzmir'e geldi. Kuzeninin yanına yerleşen genç, inşaatlarda çalışmaya başladı. Daşğın'ın yaşanan olaylar nedeniyle kendini dine verip 5 vakit namaz kıldığı, boş zamanlarında sürekli Kuran okuduğu öğrenildi. Caminin karşısındaki işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarında bir ipucuna ulaşılamadı. Daşğın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketine götürüldü.
Haberin fotoğrafları