Yiyip içtiklerimizle ilgili pek çok mit var. En fazla bilgi kirliliği mutfakta yaşanıyor. Bugün 'aman bol bol tüketin' diye önerilen yiyecekler, ertesi gün 'zararlı' kategorisine sokulabiliyor. Bu durum nedeniyle kafası karışanlar için bu yazı dizisini hazırladık. İşin uzmanı olan kişiler, bu yazı dizisi kapsamında sağlıklı beslenmeye ilişkin doğruları ve yanlışları tartıştılar.
GERÇEKLER BULUNACAK İlk günün konusu margarin. Uzun süredir mutfaklarda eski itibarını kaybeden margarin aslında sağlıklı mı? Bu konuyu tıp dünyası yıllardır tartışıyor. İkinci günün konusu kırmızı et. Kırmızı et, beyaz ete göre daha mı az tüketilmeli? Peki ya bol bol su içmek yararlı mı yoksa zararlı mı? Günde yalnızca üç öğün mü beslenmeli yoksa az az ama sık sık mı yemek yemeli? Tüm bu soruların yanıtlarını bulamıyorsanız, bu yazı dizisini mutlaka okumalısınız...
Yayın tarihi: 8 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/08/gny/haber,445AF4FFFF6C41C2A117E31FDAB9CA0D.html
Tüm hakları saklıdır.