Öncelikle tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatıp, bir saat kadar dinlendirin. Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayıp, bir tavada tereyağla kızartın. Bir çorba tenceresine sıvıyağla salçayı koyup, kavurun. Kavurduğunuz salçaya suyu yahut et suyunu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca tarhanayı yavaş yavaş ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Çorbanın üzerine nane serpip, kızarttığınız ekmeklerle servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 5 çorba kaşığı tarhana
* 4 su bardağı su veya et suyu
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı nane
* 2 dilim tost ekmeği
Kakaolu kek Bir tavaya margarini koyup, eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları, şekerle birlikte 10 dakika çırpın. Çırptığınız yumurtalara yoğurdu, unu, kakaoyu, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve soğuyan margarini ilave edip, karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına, hazırladığınız malzemeyi döküp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 portakalın kabuğu
* 125 gr. margarin
Analı kızlı
Makarnaları ayrı ayrı 10 dakika tuzlu suda haşlayıp, süzün. Bir tencereye yağla salçayı koyup, biraz kavurun. Sonra makarnaları, biberiyeyi, lor peynirini ve pul biberi ilave edip, harmanlayın. Bekletmeden servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı düdük makarna
* 1 su bardağı boncuk makarna
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı domates ve biber salçası
* 1 tatlı kaşığı biberiye
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 çorba kaşığı lor peyniri
* Tuz
Yayın tarihi: 8 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/08/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.