kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bindallı patlıcan

Patlıcanları alacalı soyup, 10 dakika tuzlu suda bekletin. Sıkarak acı suyunu attığınız patlıcanları kurulayın. Bol ve temiz yağda kızartın. Havlu kağıda çıkartarak fazla yağını alın. Bir tencereye iki çorba kaşığı sıvıyağla eti koyun, etlerin rengi dönene kadar kavurun. Bu arada kabağı, havucu, mantarı ve domatesleri küp küp doğrayın ve maydanozu kıyın. Tenceredeki etlere soğanı, havucu, sarmısağı, bezelyeyi ilave edip, 5 dakika kavurun. Domateslerle kabağı ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Mısır, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin. Bir-iki dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ocaktan alın. Bir tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasını açıp, etli harcı içine koyun. Üzerine bir dilim domates yerleştirin ve ardından da tencerede kalan sosu dökün. Domatesler yumuşayıncaya kadar fırınlayıp, servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 4 adet patlıcan

* 200 gram kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)

* 10 adet arpacık soğan

* 1 adet kabak

* 1 adet havuç

* 2 çorba kaşığı mısır

* 2 çorba kaşığı bezelye

* 2 çorba kaşığı mantar

* 2 adet domates

* 2 diş sarmısak

* 1/2 demet maydanoz

* Tuz, karabiber