kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Fındıklı kurabiye

Hamur yoğurma kabında sütü, bir yumurtayı ve yoğurdu karıştırın. İçine kabartma tozu karıştırılmış ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirip iki parçaya ayırın. Her bir parçayı merdaneyle açıp, inceltin. İki çorba kaşığı margarini bir tavada erittikten sonra soğutun. Bir yumurta sarısıyla erittiğiniz yağı, bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla açtığınız hamurların üzerine sürün. Bir kabın içinde fındığı, üzümü, şekeri ve vanilyayı karıştırıp, yufkaların üzerine yayın. İnce bir rulo halinde sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız ilk ruloyu kendi ekseni etrafında döndürüp gül şekli verin. Tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloyu ilk hamurun etrafına sarın. Üzerine yağlı yumurta sürüp, susam serpin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 çay bardağı süt

* 1 çay bardağı yoğurt

* 1 paket kabartma tozu

* 1 adet yumurta

* 1 yumurtanın sarısı

* Aldığı kadar un

* Margarin

* 1 su bardağı tozşeker

* 1 su bardağı fındık

* 1 su bardağı üzüm

* 1 paket vanilya