Kabağı rendeleyip, sıkarak fazla suyunu atın. Taze soğanın yeşil kısmını, dereotunu, maydanozu kıyın. Bir kabın içine kabağı, hazırladığınız yeşilliği ve ufalanmış beyaz peyniri alın. Yumurta, tuz, karabiber ve un ilavesiyle kek hamuru kıvamında bir harç hazırlayın. Bir tavada yağı kızdırıp, bu harçtan kaşıkla yağa bırakın. Arkalı önlü kızartın. Yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 3 adet kabak
* 3 adet yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze soğan
* 100 gram beyaz peynir
* 1 kase yoğurt
* Yeteri kadar un
* Tuz, karabiber
Yayın tarihi: 5 Nisan 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/05/gny/haber,1334551D8A8D461E91B0A0D52F580DB8.html
Tüm hakları saklıdır.