kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güvenlik kamerası görüntülerinde, yakalanan U.D. koşarken görülüyor.

Cumhuriyet'e molotoflu saldırı

Erdoğan YAPIK
Cumhuriyet binasına önceki gece molotof kokteyli atan üç kişiden biri yakalandı iki kişi de gözaltına alındı. Yakalanan zanlı henüz13 yaşında..
İstanbul Şişli'de, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'ta yer alan Cumhuriyet gazetesine, önceki gece saat 23.15 sıralarında biri çocuk 3 kişi tarafından molotof kokteyli atıldı. Gazete binasının araç çıkış kapısında yer alan güvenlik kulübesinin yanına atılan molotof kokteylinin neden olduğu küçük çaplı yangın, güvenlik görevlilerince söndürüldü. Güvenlik kameralarına da yansıyan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayla ilgili bir kişi yakalandı, iki kişi ise şüphe üzerine gözaltına alındı. Gazetenin güvenlik görevlilerince yakalanarak polise teslim edilen zanlının, Kırklareli nüfusuna kayıtlı 13 yaşındaki U.D. olduğu tespit edildi. U.D.'nin, iki saldırganla birlikte, saldırıyı gerçekleştirmek üzere Gaziosmanpaşa'dan geldiği belirlendi. 13 yaşındaki zanlının üzerinden bir de kurusıkı tabanca çıktı.

VERDİĞİ ADRESLERE BASKIN YAPILDI
Çocuk yaştaki saldırganın, "Gaziosmanpaşa'da bir internet kafede oyun oynarken, arkadaşlarım gelip bana bir poşet verdi. Gazetenin önüne geldiğimizde, poşettekileri çıkarıp ateşe vererek attıklarını gördüm" dediği öğrenildi. Polis, U.D.'nin verdiği adresler doğrultusunda, bazı evlere baskın düzenledi. U.D.'nin saldırganlardan birinin ismini "Günay" olarak verdiği de öğrenildi.
Haberin fotoğrafları