kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tunceli'de büyük operasyon

Yeni Haber
Tunceli'de PKK'ya yönelik 10 bine yakın askerin katılımıyla hava destekli olarak geniş çaplı bir bahar operasyonu başlatıldı. Skorsky helikopterler tarafından dağlık bölgede PKK'nın geçiş yollarına çok sayıda jandarma özel harekat timleri indirilirken, Cobra ve Super Cobra tipi helikopterler de 350 civarında teröristin bulunduğu öne sürülen bölgeyi bombardımana tuttu.

Öte yandan güvenlik güçleri, Batman'da A-4 plastik patlayıcı, Tunceli'de ise amonyum nitrat ile hazırlanmış patlayıcı madde düzenekleri ele geçirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Batman'ın Hasankeyf ilçesi dağlık arazi kesiminde
24 Mart Pazartesi günü saat 08.00'de güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca araziye tuzaklanmış, 1.5 ve 0.5 kilogramlık A-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği bulundu.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi dağlık arazi kesiminde aynı gün sabah saatlerinde yapılan aramada da teröristlerce patika yola tuzaklanmış, 2 ve 3 kilogramlık teneke kutular içerisinde amonyum nitrat ve fuel oil kullanılarak hazırlanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği tespit edildi. Düzenekler, bulundukları yerde uzman ekiplerce imha edildi.Güvenlik güçleri, Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerce kullanılan iki sığınakta ise bir adet RPG7 roketatar, bir roketatar mühimmatı ile muhtelif yaşam ve sağlık malzemeleri ele geçirdi.

AJANSLAR