kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçaktaki fazla yolcu havalimanı polisini alarma geçirdi

Yeni Haber
Türk Hava Yolları'nın (THY), Kopenhag'a gidecek uçağına yanlışlıkla binen Hakan Bodur isimli yolcu, Atatürk Havalimanı polisini alarma geçirdi. Benzer olay, geçtiğimiz Ocak ayında Beşiktaş futbol kafilesini Ankara'ya götüren uçak ile İstanbul-Van seferini yapan başka bir uçakta yaşanmıştı.

Hakan Bodur isimli şahıs, THY'nin saat 10.25'deki ile Stokholm'e gitmek üzere Dış Hatlar Terminali'ne geldi. Bodur, işlemlerini yaptırıp pasaport kontrolünden geçerek, TK 1793 sefer sayılı uçağın kalkış yapacağı noktaya gitmek istedi. Dalgın yolcu sefer numaralarını karıştırıp yanlışlıkla THY'nin saat 10.25 1783 sefer sayılı Kopenhang uçağına bindi. Hostesler, yaptıkları sayımda uçakta bir yolcunun fazla olduğunu fark edip, durumu polise bildirdi. Alarma geçen havalimanı polisleri, Hakan Bodur'u Dış Hatlar Emniyet Bürosu'na getirip ifadesini aldı.

Bu sırada Kopenhag yolcuları uçaktan indirilip, terminalde bekletildi. Uçak ise, güvenli bir bölgeye çekilip, detaylı aramadan geçirildi. Bodur'un dalgınlığı ve görevlilerin ihmali yüzünden mağdur olan yolcular, yaklaşık 4 saatlik bir gecikmeyle Danimarka'ya gitti.

BEŞİKTAŞ KAFİLESİ DE SIKINTI YAŞADI

Beşiktaş kafilesi Fortis Türkiye Kupası'da Ankaragücü ile yapacağı maç için 15 Ocak'ta İstanbul'dan Ankara'ya giderken, uçağa bir yolcunun yanlışlıkla binmesi sonucu sıkıntı yaşadı.Uçaktan inen kafile, başka bir uçakla gecikmeli olarak Ankara'ya gitti. Yine 31 Ocak'ta, İstanbul-Van seferini yapan THY'nin TK 802 sefer sayılı uçağında da benzer bir olay yaşandı. Malatya yerine yanlışlıkla Van'a gidecek uçağa binen yolcu, havalimanında sıkıntı dolu saatler yaşanmasına yol açtı.

Emniyet yetkilileri,, benzer olayların bir daha yaşanmaması ve güvenlik zafiyeti ortaya çıkmaması için havalimanındaki bütün kurum ve kuruluşların çalışanlarını uyarmasını istedi.

CİHAN